facebook

Zo wordt je Halloweentocht een schot in de roos

Voor de schrikwekkende attributen zorg je lekker zelf…

Voor de schrikwekkende attributen zorg je lekker zelf…

31 oktober sluipt langzaam dichterbij. Hoog tijd dus om je interieur, je snoepkast, je voortuin én je kroost voor te bereiden op de griezeligste dag van het jaar. Neem deel aan één van de talrijke Halloweentochten en schitter dankzij onze tips! Zo wordt je Halloweentocht namelijk een schot in de roos:

Pompoenlantaarns

In de weken voor en na Halloween spot je ze overal: pompoenlantaarns. Lekker handig ook om deze mee op wandel te nemen! Ze zijn bovendien supereng én je kan ze heel eenvoudig zelf maken. Haal eerst en vooral een grote, ronde pompoen in huis, want met de populaire Butternut zal het moeilijke gaan. Snij met een scherp mes het hoedje van de pompoen, en hol de hele pompoen met een lepel uit tot alle zaden verwijderd zijn. Teken met alcoholstift ogen, neusgaten en een mond op je pompoen, en kerf die met het mes uit. Niet zo’n handige Harry? Haal er dan je boormachine bij en boor gewoon gaatjes in de pompoen. Iets minder angstaanjagend, maar minstens even mooi! Stop een theelichtje in de uitgeholde pompoen, bevestig met staaldraad een handvatje door de wand van de pompoen en wandelen maar!

Draagbaar spookje

Pompoenlantaarn in de ene hand, een draagbaar spookje in de andere! Wat je nodig hebt is een ballon op een stokje, een oud stuk laken en een rekker. Zorg ervoor dat je ballon stevig op het stokje zit, gooi het laken over de ballon en knoop het laken onderaan de ballon met een rekker vast. Teken nu een spookgezicht op het laken en klaar is Kees!

Angstaanjagende zaklamp

Haal je beste zaklamp boven en kleef een eng figuurtje op de schijnwerper. Wanneer je de zaklamp aansteekt, krijg je meteen een huiveringwekkend figuurtje te zien op de muur, op de grond…

Ga dus met deze zelfgemaakte spulletjes op pad op Halloween en jaag buren, vriendjes en vriendinnetjes de daver op het lijf!