facebook

Waarom de lente jou zo vrolijk maakt

De lente is in het land en dat zullen we de komende dagen geweten hebben.

De lente is in het land en dat zullen we de komende dagen geweten hebben. Met een beetje fantasie en overdrijvingskunsten mogen we dit de eerste kleine, maar heerlijke hittegolf van het jaar noemen. We worden er helemaal blij van! Maar hoe komt dat toch?

  • Zonlicht maakt gelukkig

Zonlicht maakt ons goedgezind! Niet alleen omdat we dan de regen niet moeten trotseren, maar omdat zonlicht ons lichaam stimuleert om vitamine D aan te maken. Een paar minuutjes in de zon en onze portie vitamine D is compleet. Vitamine D heeft invloed op ons humeur, wat er ook voor zorgt dat we in de sombere wintermaanden soms wat last krijgen van de blues. Dan schijnt de zon namelijk niet lang en sterk genoeg. Maar nu? Nu kan ons geluk niet op met die heerlijke eerste zonnestralen!

  • We komen meer buiten

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We zeggen het vaak, maar het klopt ook! Als de temperaturen de hoogte in klimmen, gaan we ook vaker op stap! We kuieren de stad in voor een welverdiend aperitiefje op één van de terrasjes. We nodigen vrienden uit voor die allereerste welgekomen barbecue van het jaar. En we blijven lekker laat op, keuvelend rond het vuur tot de zon onder gaat. We omringen ons met mensen, en daar worden we overduidelijk goedgeluimd van!

  • Een nieuwe garderobe

Nu de wintermaanden voorbij zijn, hebben we het een beetje gehad met onze wintergarderobe. Altijd weer diezelfde dikke truien. Dezelfde broeken. Dezelfde schoenen. Het werkt verfrissend om de lentekledij weer uit de kast te halen. Verandering doet deugd! En hebben we niet voldoende lentemode meer in de rekken? Dan gaan we met familie of vrienden op stap om de kleerkast lekker bij te vullen met nieuwe accessoires! Heerlijk schitteren in opwaaiende zomerjurken of frisse bermuda’s. Herinner je je dat gevoel?

Wel, dát gevoel maakt ons vrolijk.

Welkom, zonneschijn!