De aller-allereerste schooldag

Wat doe je als je peuter voor het eerst naar school gaat?

Het eersteschooldag-gevoel kennen we allemaal maar al te goed, maar wat als het echt de aller-allereerste schooldag wordt voor je lieve, kleine peuter? Dan kunnen peuter én ouders maar beter goed voorbereid zijn. Zo loopt alles straks op wieltjes!

 

Vrolijke verhaaltjes

Bouw de spanning alvast op met vrolijke verhaaltjes over school. Vertel over de avonturen die de peuter in de klas allemaal zal beleven, over de liedjes die hij samen met juf of meester zal zingen, over de andere kindjes waarmee hij kan spelen en over de stapel speelgoed die in z’n klasje zal liggen. Laat ook af en toe de naam van juf of meester even vallen. Zo weet je peuter meteen wie dat is!

 

Neem een kijkje

Ga al eens kijken in de klas en maak je peuter warm voor wat er hem allemaal te wachten staat. Een eerste verkenningsronde zorgt voor een vertrouwd gevoel op de eerste schooldag. Misschien kan je zelfs al te weten komen welk symbooltje jouw peuter in de klas zal krijgen. Een luchtballon? Een bal? Een poesje? Spannend zo!

 

Knuffel en zakdoek

Ga samen op zoek naar de allermooiste boekentas en stop er de nodige spulletjes in: verse broekjes, de nodige zakdoeken, een splinternieuwe drinkbus, een kleurrijke brooddoos, een troostend speeltje… Misschien mag ook de lievelingsknuffel mee naar school? Zo voelt je peuter zich vast minder eenzaam, en samen durven hij en z’n knuffel ongetwijfeld alles aan!

 

Traditionele foto

Op de eerste schooldag neem je vanaf nu traditiegetrouw een foto van je peuter, kleuter, tiener, twintiger… voor de deur van het ouderlijke huis. Nu eens met traantjes, dan weer met de breedste glimlach. Zorg voor een gepaste, gloednieuwe outfit om de eerste stapjes in de grote school te zetten. Wat dacht je van een keurig rokje of een typische schooljongensbermuda? Dat zorgt sowieso voor leuke familieherinneringen!

 

Zijn jullie er klaar voor? En stop je ook een zakdoek in je eigen boekentas? ;)